Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Zahraničie

Rusko vraj zostrelilo ukrajinskú raketu,jej zvyšky dopadli na Taganrog

Na snímke miesto výbuchu v ruskom meste Taganrog 28. júla 2023. Foto: TASR/AP

Sky News na svojom webe uvádza, že medzičasom došlo k výbuchu aj v Samare, ktorá leží hlboko v ruskom vnútrozemí, viac než 500 kilometrov východne od Moskvy.

Moskva 28. júla (TASR) - Ruské ministerstvo obrany obvinilo v piatok Ukrajinu z "teroristického útoku" raketou zem-vzduch na ruské mesto Taganrog, ležiace na pobreží Azovského mora približne 50 kilometrov od ukrajinských hraníc. Ruská armáda raketu údajne zostrelila, avšak jej zvyšky dopadli na mesto v Rostovskej oblasti. Informuje o tom TASR podľa správy britskej stanice Sky News.

"Kyjevský režim vykonal teroristický útok na obytnú infraštruktúru mesta Taganrog protilietadlovou raketou systému S-200, pozmenenou na útočnú verziu," píše sa vo vyhlásení ruského ministerstva obrany, z ktorého cituje Sky News.

Gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev medzitým vyhlásil, že ďalšiu raketu zostrelili systémy protivzdušnej obrany v Azovskom okrese, taktiež v Rostovskej oblasti. Podrobnosti o tomto incidente zatiaľ nie sú známe.

Pri údajnom dopade zvyškov rakety v centre Taganrogu utrpelo podľa Golubeva zranenia 15 ľudí. Deviatich z nich previezli do nemocnice, ich zrazenia sú vraj stredne ťažké a ľahké.