Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ruské útoky si v Charkovskej oblasti vyžiadali najmenej dvoch mŕtvych

Policajt zbiera dôkazy po ruskom útoku na mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny v nedeľu 30. júna 2024. Foto: TASR/AP

Útok, pri ktorom zahynuli dvaja ľudia, zasiahol súkromný podnik v Kupianskom okrese, uviedol oblastný gubernátor Oleh Synjehubov na sociálnej sieti Telegram.

Kyjev 15. augusta (TASR) - Najmenej dve obete na životoch a 12 zranených si vo štvrtok vyžiadali ruské útoky riadenými bombami v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, oznámili miestne úrady. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Útok, pri ktorom zahynuli dvaja ľudia, zasiahol súkromný podnik v Kupianskom okrese, uviedol oblastný gubernátor Oleh Synjehubov na sociálnej sieti Telegram.

V dôsledku útoku pritom vypukol požiar v miestnom sklade, uviedla prokuratúra. Zároveň informovala, že pri požiari utrpeli zranenia šiesti ľudia.

Ďalších šesť ľudí vrátane 12-ročného dievčaťa utrpelo zranenia v obci Zoločiv, kam ruské sily zhodili dve bomby, uviedla miestna polícia na Telegrame. Tento útok poškodil administratívne budovy, škôlku a vyše 20 domov, dodala polícia.

Charkov, druhé najväčšie ukrajinské mesto, a jeho okolie sú dlho terčom ruských útokov, pričom ruské sily už niekoľko mesiacov útočia na ukrajinské pohraničné regióny vysoko deštruktívnymi bombami. Moskva pritom popiera, že by sa počas invázie na Ukrajinu zameriavala na civilné objekty, pripomína Reuters.