Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Ruské útoky v Doneckej i Záporožskej oblasti si vyžiadali šesť obetí

Na snímke záchranári odstraňujú trosky po ruskom útoku na mesto Záporožie, metropolu rovnomennej oblasti na juhu Ukrajiny 21. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Ďalšia osoba prišla v Doneckej oblasti o život v meste Kurachove, ktoré je taktiež vystavené intenzívnym ruským útokom.

Kyjev 22. októbra (TASR) - Ruské útoky pripravili v pondelok o život troch ľudí v juhoukrajinskom meste Záporožie; ďalšie tri osoby zahynuli aj v Doneckej oblasti blízko frontovej línie, uviedli tamojšie úrady. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Gubernátor Záporožskej oblasti Ivan Fedorov na platforme Telegram napísal, že ruský útok na obytnú štvrť, ku ktorému došlo v pondelkových ranných hodinách, si vyžiadal tri obete na životoch.

Gubernátor východoukrajinskej Doneckej oblasti Vadym Filaškin spresnil, že pri ruskom otreľovaní mesta Myrnohrad zahynuli dvaja ľudia. Mesto sa nachádza východne od Pokrovsku, ktorý je cieľom pri ruskom postupe ďalej smerom na západ, pripomína Reuters.

Ďalšia osoba prišla v Doneckej oblasti o život v meste Kurachove, ktoré je taktiež vystavené intenzívnym ruským útokom.

Reuters pripomína, že správy nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť. Rusko odmieta cielenie na civilistov, pravidelne však vystreľovalo rakety i drony na mestá ďaleko za frontovou líniou, konštatuje agentúra.

Ukrajina: Pri ruskom dronovom útoku zahynuli traja ľudia vrátane dieťaťa


Tri civilné obete na životoch si v noci na utorok vyžiadal ruský dronový útok v obytnej štvrti vo východoukrajinskej Sumskej oblasti, uviedol tamojší gubernátor Ihor Kalčenko. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Medzi obeťami je podľa neho aj jedno dieťa.

"Traja ľudia vrátane dieťaťa zahynuli výsledkom nočného útoku nepriateľských dronov na obytné budovy" v Sumskej oblasti, potvrdil Kalčenko na platforme X.

Ukrajinský dron medzitým spôsobil explóziu a vyvolal krátkodobý požiar v chemickom závode v ruskej Tambovskej oblasti, oznámil miestny gubernátor Maxim Jegorov na platforme X.

"Podľa prvých informácií nedošlo k žiadnym obetiam," spresnil Jegorov.

Rusko v utorok podľa agentúry Reuters zároveň uviedlo, že v noci na utorok zneškodnilo nad svojím územím dovedna 18 ukrajinských dronov. Podľa ministerstva obrany v Moskve boli drony zneškodnené nad Brianskou, Belgorodskou, Kurskou, Tulskou a Oriolskou oblasťou.