Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Zahraničie

Ruské útoky v Doneckej oblasti si vyžiadali tri obete

Na snímke ľudia upratujú pred zničenou obytnou budovou po ruskom leteckom útoku v meste Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny 25. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Moskva viackrát poprela, že by jej sily na Ukrajine úmyselne útočili na civilistov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 26. septembra (TASR) - Najmenej tri obete a päť zranených si vo štvrtok vyžiadali ruské útoky v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Uviedol to tamojší gubernátor Vadym Filaškin, píše TASR s odvolaním na správu agentúry Reuters.

Filaškin v príspevku na platforme Telegram napísal, že jedna osoba zahynula a ďalšie tri utrpeli zranenia neďaleko mesta Časiv Jar, na ktoré ruské sily sústredia svoje útoky už niekoľko mesiacov.

Ďalší dvaja ľudia prišli o život v noci na štvrtok pri ruskom ostreľovaní mesta Toreck, uviedol gubernátor. Dodal, že zranenia utrpeli dve osoby.

Rusko spustilo inváziu na susednú Ukrajinu vo februári 2022. Aj dva a pol roka po jej začiatku je dejiskom najintenzívnejších bojov východ Ukrajiny. Ruské sily tam v súčasnosti postupujú k strategickému mestu Pokrovsk a priblížili sa aj k mestu Vuhledar, pripomína Reuters.

Moskva viackrát poprela, že by jej sily na Ukrajine úmyselne útočili na civilistov. Od februára 2022 však ukrajinské úrady po útokoch ruskej armády hlásili tisíce mŕtvych a zranených ľudí, konštatuje Reuters.