Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

Rusko: Dronový útok v Belgorodskej oblasti si vyžiadal mŕtveho

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Belgorodská oblasť na západe Ruska je počas vojny najčastejšie vystavovaná cezhraničným prestrelkám z Ukrajiny.

Moskva 11. júla (TASR) - Jeden muž zomrel a traja ľudia utrpeli zranenia pri ukrajinskom dronovom útoku na obec Rževka v ruskej pohraničnej Belgorodskej oblasti, oznámil vo štvrtok oblastný gubernátor Viačeslav Gladkov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Dron napadol osobný automobil. V dôsledku poranení zomrel ešte pred príjazdom sanitky muž," uviedol Gladkov na sociálnej sieti Telegram.

Dodal, že pri ďalšom dronovom útoku na osobné vozidlo boli zranení traja muži. Dvoch z nich hospitalizovali pre zranenia, ktoré im črepiny spôsobili na chrbte.

Belgorodská oblasť na západe Ruska je počas vojny najčastejšie vystavovaná cezhraničným prestrelkám z Ukrajiny. Ruský prezident Vladimir Putin v máji oznámil, že ruské sily vybudujú v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny nárazníkovú zónu, aby ochránili ruské pohraničné oblasti pred útokmi z Ukrajiny. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v stredu novinárom povedal, že ruské sily pracujú na vytvorení tejto zóny. Poukázal však na to, že realizácia plánu si vyžaduje čas.