Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Rusko: Letiská v Kazani a Nižnekamsku obnovili prevádzku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Opatrenia na letiskách boli zavedené na zaistenie bezpečnosti letov, informovala predtým Rosaviacija bez akýchkoľvek podrobností.

Moskva 28. augusta (TASR) - Prevádzka letísk v mestách Kazaň a Nižnekamsk ležiacich v ruskej Tatárskej republike sa v stredu krátko po poludní miestneho času vrátila do normálu. O zrušení dovtedajšieho niekoľkohodinového pozastavenia letov informuje ruský federálny úrad pre dohľad nad bezpečnosťou leteckej dopravy (Rosaviacija), uvádza TASR.

"Obmedzenia prevádzky letísk v Kazani a Nižnekamsku boli zrušené o 12.30 h moskovského času (11.30 h SELČ). Pre obmedzenia bolo (dovtedy) desať letov odklonených na náhradné letiská," uviedla Rosaviacija, ktorú cituje agentúra TASS. Úrad dodal, že osem zo zmienených presmerovaných lietadiel malo pôvodne pristáť v Kazani, zatiaľ čo zvyšné dve smerovali do Nižnekamska.

Opatrenia na letiskách boli zavedené na zaistenie bezpečnosti letov, informovala predtým Rosaviacija bez akýchkoľvek podrobností. Najskôr sa obmedzenie prevádzky v stredu skoro ráno týkalo len letiska v Kazani, no o pár hodín neskôr ho zaviedli aj na letisku v Nižnekamsku.