Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Zahraničie

Rusko označilo summit skupiny G7 v Japonsku za propagandistickú šou

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (druhý sprava) sa rozpráva s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom (vľavo) počas ich bilaterálneho stretnutia v rámci summitu skupiny G7 (siedmich najbohatších ekonomík sveta) v japonskom meste Hirošima 20. mája 2023. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo zahraničných vecí tvrdí, že skupina G7 sa stala inkubátorom, v ktorom sa pod vedením Anglosasov rozvíjajú deštruktívne iniciatívy, ktoré podkopávajú svetovú stabilitu.

Moskva 21. mája (TASR) - Lídri zoskupenia G7 urobili zo svojho summitu v japonskom meste Hirošima "propagandistickú šou" tým, že tam pozvali ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. V nedeľu to vo vyhlásení uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Hlavným záverom summitu G7 bolo podľa ruského rezortu diplomacie "množstvo vyhlásení plných nenávistných protiruských a tiež protičínskych posolstiev".

Ruské ministerstvo zahraničných vecí tvrdí, že skupina G7 sa stala "inkubátorom, v ktorom sa pod vedením Anglosasov rozvíjajú deštruktívne iniciatívy, ktoré podkopávajú svetovú stabilitu".

Úpadok vplyvu Západu vo svete "núti členov tejto skupiny, aby vynaložili všetko úsilie na vybičovanie protiruskej a protičínskej hystérie", píše sa vo vyhlásení.

"Sme si istí, že naše hodnotenie G7 a jej deštruktívnych krokov zdieľa väčšina medzinárodného spoločenstva," dodal ruský rezort diplomacie.