Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Rusko oznámilo dobytie ďalšej dediny v Doneckej oblasti

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Rusko v rámci série nedávnych útokov oznámilo na sociálnych sieťach, že "oslobodilo obec Timofejevka", v nedeľu pritom zabralo aj dedinu Novoselivka Perša.

Moskva 6. augusta (TASR) - Ruské jednotky dobyli dedinu Timofejevka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, uviedlo v utorok ruské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

Rusko v rámci série nedávnych útokov oznámilo na sociálnych sieťach, že "oslobodilo obec Timofejevka"; v nedeľu pritom zabralo aj dedinu Novoselivka Perša.

Podľa Moskvy ruské jednotky za posledných niekoľko týždňov obsadili viacero dedín v Doneckej oblasti, pričom mnohé z nich pozostávajú len z niekoľkých ulíc.

Tajomník Rady bezpečnosti Ruskej federácie Sergej Šojgu v utorok uviedol, že Rusko od júna zabralo 420 kilometrov štvorcových ukrajinského územia.

Rusko tvrdí, že Doneckú oblasť spolu s ďalšími na východe a juhu Ukrajiny anektovalo už v roku 2022 aj napriek tomu, že nad ich území nemá úplnú kontrolu a z pravého brehu Dnepra sa muselo stiahnuť.