Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Zahraničie

Rusko oznámilo, že dobylo obec Kirove v Doneckej oblasti

Na videosnímke, ktorú zverejnilo ruské ministerstvo obrany v pondelok 26. augusta 2024, ruskí vojaci bojujú o prevzatie ukrajinských pozícií v smere na mesto Kosťantynivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Ruské sily v poslednom čase hlásili dobytie viacerých obcí na východe Ukrajiny.

Moskva 31. augusta (TASR) - Ruské sily dobyli obec Kirove v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ruský rezort vo vyhlásení na sociálnej sieti Telegram uviedol, že jeho sily "oslobodili" východoukrajinskú obec Kirove a pokračujú v postupe hlbšie do obrany protivníka.

Ministerstvo pritom aj v piatok hlásilo dobytie niekoľkých obcí v Doneckej, Luhanskej a Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny. Donecká a Luhanská oblasť patria pritom medzi štyri ukrajinské oblasti, ktoré Rusko anektovalo po sporných referendách na jeseň 2022 aj napriek tomu, že nad nimi nemalo plnú kontrolu. Ukrajina aj Západ túto anexiu odsúdili ako protiprávnu.

Ruské sily v poslednom čase hlásili dobytie viacerých obcí na východe Ukrajiny. Deje sa tak pritom v čase, keď sa zároveň ukrajinská armáda snaží dobývať územie v ruskej pohraničnej Kurskej oblasti, do ktorej ukrajinské sily prenikli začiatkom augusta.