Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Rusko oznámilo, že dobylo obec Sokil v Doneckej oblasti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jeho vojaci oslobodili obec Sokil, ktorá leží asi 30 kilometrov severozápadne od regionálnej metropoly mesta Doneck.

Moskva 6. júla (TASR) - Rusko v sobotu oznámilo, že jeho sily dobyli obec Sokil v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jeho vojaci "oslobodili" obec Sokil, ktorá leží asi 30 kilometrov severozápadne od regionálnej metropoly mesta Doneck.

Ukrajina uviedla, že najintenzívnejšie boje na celom fronte v súčasnosti prebiehajú práve v Doneckej oblasti, odkiaľ sa ruskí vojaci snažia vytlačiť ukrajinské sily.

Moskva v roku 2022 po sporných referendách anektovala Doneckú, Luhanskú, Záporožskú a Chersonskú oblasť na juhu a východe Ukrajiny. Ruský prezident Vladimir Putin pritom v piatok zopakoval svoju požiadavku, aby sa Ukrajina úplne stiahla z týchto štyroch oblastí, ak chce koniec vojny.

Ruským silám sa podarilo tento rok dosiahnuť na bojisku menšie územné zisky v ťažení proti horšie vyzbrojeným a vyčerpaným ukrajinským vojakom, ktorí sú v početnej nevýhode, píše AFP.