Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Zahraničie

Rusko oznámilo zostrelenie 36 ukrajinských dronov

Ukrajinský vojak Dmytro zo 148. samostatnej delostreleckej brigády vzdušných pripravuje dron na odlet na frontovej línii v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vo štvrtok 9. mája 2024. Foto: TASR/AP

Ruskí predstavitelia často nezverejňujú celý rozsah škôd spôsobených podobnými ukrajinskými útokmi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 30. júna (TASR) - Ruské sily zlikvidovali v pohraničnej oblasti viac ako tri desiatky ukrajinských bezpilotných lietadiel. Informovalo o tom v nedeľu ministerstvo obrany v Moskve, píše TASR podľa agentúry AFP.

"Systémy protivzdušnej obrany v službe zničili pätnásť bezpilotných lietadiel nad Kurskou oblasťou, deväť bezpilotných lietadiel nad Lipeckou oblasťou, po štyri nad Voronežskou oblasťou a Brianskou oblasťou a po dve nad Oriolskou oblasťou a Belgorodskou oblasťou," uviedlo ministerstvo na sociálnej sieti Telegram. Prípadné obete neboli hlásené.

Ruskí predstavitelia často nezverejňujú celý rozsah škôd spôsobených podobnými ukrajinskými útokmi. Kyjev tieto informácie nekomentoval, ale v minulosti uviedol, že útokmi na ruskú armádu, dopravu a energetickú infraštruktúru reaguje na útoky Moskvy na svojom území od začiatku ruskej invázie do Ukrajina vo februári 2022.