Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Rusko: Po dronovom útoku vypukol požiar vo vojenskom zariadení

Ukrajinskí vojaci. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že protivzdušná obrana v noci na štvrtok zostrelila 28 dronov – 13 vo Volgogradskej, sedem v Rostovskej a štyri v Belgorodskej oblasti.

Moskva 22. augusta (TASR) - Požiar vypukol vo štvrtok po ukrajinskom dronovom útoku vo vojenskom zariadení vo Volgogradskej oblasti na juhu Ruska. Uviedol to tamojší gubernátor Andrej Bočarov, píše TASR s odvolaním na správu agentúry Reuters.

Bočarov v príspevku na platforme Telegram dodal, že neboli hlásené obete ani zranení. Nešpecifikoval, o aké vojenské zariadenie išlo, no priblížil, že k útoku došlo v oblasti dediny Marinovka, kde sa nachádza letecká základňa.

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že protivzdušná obrana v noci na štvrtok zostrelila 28 dronov – 13 vo Volgogradskej, sedem v Rostovskej a štyri v Belgorodskej oblasti. Ruská protivzdušná obrana zneškodnila ďalšie dva drony vo Voronežskej a po jednom v Brianskej a Kurskej oblasti.

Ukrajina tento rok zintenzívnila svoje útoky na rôzne ciele na území Ruska. Zamerala sa hlavne na infraštruktúru podporujúcu ruské invázne sily, ako sú sklady paliva či ropné rafinérie.