Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Zahraničie

Rusko: Po útoku v Rostovskej oblasti hlásia požiar skladov paliva

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie v aplikácii Telegram uviedlo, že oheň sa rozšíril na 5000 kubických metrov. Na hasení sa zúčastňuje niekoľko desiatok hasičov a 21 kusov hasičskej techniky.

Moskva 18. júna (TASR) - Viacero nádrží s palivom v meste Azov v ruskej Rostovskej oblasti v utorok ráno zachvátil požiar po tom, čo v tejto oblasti útočili bezpilotné lietadlá. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

"Na základe predbežných údajov tam nie sú žiadne obete," uviedol v aplikácii Telegram gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev.

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie v aplikácii Telegram uviedlo, že oheň sa rozšíril na 5000 kubických metrov. Na hasení sa zúčastňuje niekoľko desiatok hasičov a 21 kusov hasičskej techniky. Reuters nebola schopná tieto informácie bezprostredne overiť. Ukrajina sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrila.

Rusko i Ukrajina popierajú útoky na civilné ciele. Kyjev však tvrdí, že jeho útoky na územie Ruska majú podkopať ruské vojnové úsilie ničením vojenskej, energetickej a dopravnej infraštruktúry.