Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Zahraničie

Rusko: Počet obetí v Dagestane stúpol na 35, sústrasť vyjadril i Putin

Na tomto obrázku poskytnutom tlačovou službou ruského ministerstva pre mimoriadne situácie sa hasiči pokúšajú uhasiť požiar na čerpacej stanici na ceste pri Machačkale, hlavnom meste ruského Dagestanu, v pondelok 14. augusta 2023. Foto: TASR/AP

Rezort zdravotníctva potvrdil i informáciu tamojšieho gubernátora Sergeja Melikova, že výbuch v dagestanskom hlavnom meste Machačkala usmrtil aj tri deti.

Moskva 15. augusta (TASR) - Počet obetí výbuchu na čerpacej stanici v ruskej autonómnej republike Dagestan stúpol na najmenej 35. V utorok o tom informovalo ruské ministerstvo zdravotníctva. Sústrasť príbuzným obetí výbuchu už vyjadril i ruský prezident Vladimir Putin. TASR správu prevzala z agentúry AFP a televízie Sky News.

Rezort zdravotníctva potvrdil i informáciu tamojšieho gubernátora Sergeja Melikova, že výbuch v dagestanskom hlavnom meste Machačkala usmrtil aj tri deti. Zranenia utrpelo ďalších najmenej 80 až 100 osôb.

"Prezident Putin vyjadruje svoju najúprimnejšiu sústrasť rodinám a priateľom obetí tragédie v Dagestane. Praje tiež skoré uzdravenie všetkým zraneným," píše sa vo vyhlásení Kremľa.

Výbuchu predchádzal požiar, ktorý vypukol v autoservise a rozšíril sa na neďalekú čerpaciu stanicu. Plamene zachvátili plochu 600 štvorcových metrov, informovala agentúra RIA Novosti odvolávajúca sa na tamojšie ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Moskovské úrady už začali prípad vyšetrovať. Podľa dagestanských predstaviteľov dostanú rodiny obetí odškodné vo výške jeden milión rubľov (približne 9300 eur) a ranení zasa 200.000–40.000 rubľov (1860–3730 eur).

V Dagestane bol tiež utorok vyhlásený za deň štátneho smútku.