Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Zahraničie

Starosta Kličko: Rusko podniklo na Kyjev vzdušný útok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Svedkovia pre agentúru Reuters uviedli, že v Kyjeve bolo počuť najmenej dve explózie, ktoré zneli ako zásah protivzdušnej obrany.

Kyjev 11. augusta (TASR) - Rusko v noci na nedeľu podniklo vzdušný útok na ukrajinskú metropolu Kyjev, potvrdil tamojší starosta Vitalij Kličko. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

"Jednotky protivzdušnej obrany zasahujú, pokračuje letecký poplach," napísal Kličko na platforme Telegram.

Svedkovia pre agentúru Reuters uviedli, že v Kyjeve bolo počuť najmenej dve explózie, ktoré zneli ako zásah protivzdušnej obrany.

Kyjev i rovnomenná oblasť okolo ukrajinskej metropoly, ako aj celá východná časť krajiny vyhlásili letecký poplach s hrozbou útokov balistickými raketami, uviedlo na Telegrame ukrajinské letectvo.

Kyjev zaznamenal v uplynulých týždňoch niekoľko intenzívnych vzdušných ruských útokov vrátane júlového na renomovanú detskú nemocnicu Ochmatdyt.

Ukrajina zároveň odrazila v noci na 31. júla jeden z najväčších ruských dronových útokov od začiatku vojny, uviedla Reuters citujúc tamojšie úrady. Ukrajinská protivzdušná obrana vtedy zostrelila 89 vypustených dronov, z toho vyše 40 len nad samotným Kyjevom a jeho okolím.