Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Zahraničie

Rusko: Pri dronovom útoku na Krasnodarský kraj zahynula jedna osoba

Na snímke, ktorú poskytla tlačová služba 24. mechanizovanej brigády, je bytový dom zničený po neustálom ostreľovaní v meste Toreck v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vo štvrtok 13. júna 2024. Foto: TASR/AP

Ukrajinská armáda údajne spustila "masový" dronový útok na juhoruský Krasnodarský kraj.

Krasnodar 21. júna (TASR) - Ukrajinská armáda údajne spustila "masový" dronový útok na juhoruský Krasnodarský kraj. O život pritom prišla jedna osoba a terčom jedného z týchto útokov okrem iného aj ropná rafinéria, uviedli v piatok tamojší predstavitelia. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

V dôsledku padajúcich trosiek z dronov zahynul jeden pracovník kotolne, spresnil gubernátor Krasnodarského kraja Veniamin Kondraťjev na platforme Telegram.

Dron taktiež poškodil administratívnu budovu pri ropnej rafinérii, dodal.

Podľa tamojších úradov sa terčom ukrajinských dronových útokov v Krasnodarskom krajiny stali tri okresy. Trosky z padajúcich dronov spadli aj na penzión v okrese Temriuk, jeho obyvatelia však boli evakuovaní a k zraneniam nedošlo, píše Reuters. Na miestach útokov pracujú bezpečnostné zložky.

Ruské ministerstvo obrany okrem toho v piatok uviedlo, že zostrelilo 70 ukrajinských dronov nad Čiernym morom a Moskvou anektovaným ukrajinským polostrovom Krym. Ruské jednotky podľa ministerstva zneškodnili v Čiernom mori aj šesť morských dronov vypustených Ukrajinou.