Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Rusko priznalo postup ukrajinských jednotiek hlboko na ruské územie

Na snímke druhý sprava ruský prezident Vladimir Putin, vpravo minister obrany Andrej Belousov, tretí sprava tajomník Bezpečnostnej rady Ruska Sergej Šojgu a vľavo šéf Federálnej bezpečnostnej služby Ruska Alexander Bortnikov počas stretnutia o situácii v regióne Kursk. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v nedeľu prostredníctvom svojej hovorkyne Marie Zacharovovej prisľúbilo "tvrdú odpoveď, ktorá na seba nenechá dlho čakať".

Kyjev/Moskva 11. augusta (TASR) – Ruská armáda neďaleko dedín Tolpino a Obščij Kolodez zaútočila na ukrajinské jednotky a zastavila ich postup hlboko na ruské územie, vyhlásilo v nedeľu ruské ministerstvo obrany. Nepriamo tak priznalo prienik ukrajinských jednotiek približne 25 až 30 kilometrov na ruské územie. TASR informuje na základe správ agentúry AFP.

Ukrajinská ofenzíva do ruských pohraničných oblastí, ktorá sa začala v utorok, ruskú armádu zaskočila. Nemenovaný zástupca ukrajinských ozbrojených síl pre AFP uviedol, že sa jej zúčastňujú tisíce jednotiek.

Rozsiahlosť operácie potvrdzujú tiež správy z ukrajinskej Sumskej oblasti, kde reportéri AFP zaznamenali niekoľko desiatok ukrajinských obrnených vozidiel rôznych typov označených bielym trojuholníkom. Sumská oblasť leží pri hraniciach s Ruskom, ukrajinské jednotky z nej spustili operáciu na ruskom území.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v nedeľu prostredníctvom svojej hovorkyne Marie Zacharovovej prisľúbilo "tvrdú odpoveď, ktorá na seba nenechá dlho čakať". Ruská armáda sa ukrajinský útok snaží odraziť pomocou tankov, letectva, dronov a delostrelectva.