Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Zahraničie

Rusko proti Ukrajine podniklo vlnu vzdušných útokov

Na snímke, ktorú zverejnilo ruské ministerstvo obrany vo štvrtok 17. októbbra 2024, ruskí vojaci sú v obytnom dome na neznámom mieste na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Útoky dronov a kĺzavých bômb v Sumskej oblasti na východe Ukrajiny ležiacej neďaleko frontu si vyžiadali sedem zranených.

Kyjev 19. októbra (TASR) – Približne 15 oblastí na Ukrajine sa v sobotu v skorých ranných hodinách stalo cieľmi vlny útokov ruských dronov, kĺzavých bômb a striel s plochou dráhou letu. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Útoky dronov a kĺzavých bômb v Sumskej oblasti na východe Ukrajiny ležiacej neďaleko frontu si vyžiadali sedem zranených.

Medzi zasiahnutými regiónmi boli aj Mykolajivská oblasť na juhu krajiny a Dnipropetrovská oblasť v jej centrálnej časti, uviedla na komunikačnej platforme Telegram protivzdušná obrana Ukrajiny.

Opakované ruské útoky tiež čiastočne zničili energetickú infraštruktúru. Úrady vyzvali obyvateľov, aby sa ukryli v protileteckých krytoch, píše DPA.

Ukrajinská metropola Kyjev v noci tiež vyhlásila protiletecký poplach. Starosta mesta Vitalij Kličko uviedol, že jedna žena sa zranila, keď jej cez okno do bytu vleteli trosky zostreleného dronu. Žena bola hospitalizovaná a podrobila sa chirurgickému zákroku. Protivzdušná obrana uviedla, že všetky nepriateľské drony v okolí hlavného mesta boli zostrelené.

Ukrajina odráža ruskú vojenskú agresiu už takmer 1000 dní. Od západných spojencov žiada ďalšie systémy protivzdušnej obrany, aby dokázala ochrániť mestá pred sústavnými vzdušnými útokmi.