Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že na východe Ukrajiny dobylo ďalšie dve dediny

Na tejto fotografii z videa zverejneného ruským ministerstvom obrany 9. apríla 2024 ruskí vojaci nesúci plameňomety jazdia na obrnenom vozidle na neznámom mieste na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Ruský rezort obrany dodal, že jeho sily získali v Doneckej oblasti kontrolu aj nad dedinkou Spirne, ktorá leží pri hraniciach s Luhanskou oblasťou.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 30. júna (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v nedeľu hlásilo dobytie ďalších dvoch dedín v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

Moskva tvrdí, že ruské sily "oslobodili" dedinu Novooleksandrivka, ktorá leží severozápadne od Ruskom okupovaného mesta Očeretyne. Táto dedina je v súčasnosti najzápadnejším bodom Doneckej oblasti, ktorý dobyla ruská armáda.

Ruský rezort obrany dodal, že jeho sily získali v Doneckej oblasti kontrolu aj nad dedinkou Spirne, ktorá leží pri hraniciach s Luhanskou oblasťou. Tvrdenia Moskvy nebolo možné nezávisle overiť.

Ruskej armáde sa po niekoľkých mesiacoch patovej situácie na frontovej línii podarilo v priebehu tohto roka dobyť viacero dedín na východe Ukrajiny, kde ukrajinské sily zápasia s nedostatkom munície aj vojakov.