Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že obsadilo dedinu Maksymilianivka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Sektor Kurachove, západne od Ruskom obsadenej oblastnej metropoly Doneck, je jedným z ústredných bodov ruského postupu cez tento región.

Moskva 18. októbra (TASR) - Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok uviedlo, že jednotky Moskvy obsadili dedinu Maksymilianivka zhruba desať kilometrov od kľúčového mesta Kuracohve v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. TASR informuje podľa agentúry Reuters, ktorá pripomína, že správy z bojiska nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.

Sektor Kurachove, západne od Ruskom obsadenej oblastnej metropoly Doneck, je jedným z ústredných bodov ruského postupu cez tento región. Rusko sa snaží obsadiť mesto Pokrovsk, logistický uzol, ktoré sa nachádza približne 50 kilometrov severne.

Generálny štáb ukrajinskej armády vo vyhlásení zverejnenom vo štvrtok neskoro večer uviedol, že ukrajinské sily na uplynulých 24 hodín odrazili 36 zo 45 útokov blízko mesta Kurachove, kým deväť stretov stále prebiehalo.

Populárny ukrajinský vojenský blog DeepState uviedol, že o kontrolu nad obcou Maksymilianivka sa stále bojuje. Zo správy blogu vyplýva, že odrazených bolo 35 z dovedna 45 ruských pokusov o postup v sektore Pokrovsk, cituje Reuters.