Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že pri ukrajinskom útoku v noci zneškodnilo 47 dronov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Gubernátor Brianskej oblasti oznámil, že bezpečnostné zložky pracujú na mieste, kde dopadol dron, neuviedol však, či boli spôsobené nejaké škody.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 9. októbra (TASR) - Ruská protivzdušná obrana v noci na stredu zneškodnila 47 ukrajinských bezpilotných lietadiel cielených na západ krajiny, oznámilo ministerstvo obrany. Oblastní predstavitelia oznámili, že pri útokoch nedošlo k obetiam na životoch. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Približne 24 dronov zničila ruská protivzdušná obrana nad Brianskou oblasťou. Ministerstvo v príspevku na Telegrame dodalo, že zvyšné drony zneškodnili nad Belgorodskou, Kurskou, Rostovskou a Krasnodarskou oblasťou a tiež nad Azovským morom.

V Rostovskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou vypukol v dôsledku pádu trosiek z dronu požiar v nezastavanej oblasti, uviedol tamojší gubernátor Vasilij Golubev na Telegrame. Požiar sa podarilo okamžite uhasiť a podľa gubernátora nedošlo k žiadnym škodám.

Gubernátor Brianskej oblasti oznámil, že bezpečnostné zložky pracujú na mieste, kde dopadol dron, neuviedol však, či boli spôsobené nejaké škody.

Agentúra Reuters zdôrazňuje, že nedokázala nezávisle overiť správy o ukrajinských útokoch na ruskom území. Ruskí predstavitelia iba zriedkavo zverejňujú úplný rozsah škôd, ktoré spôsobia letecké útoky Kyjeva, najmä pokiaľ ide o zásahy vojenskej či dopravnej infraštruktúry krajiny.