Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 2. október 2024Meniny má Levoslav
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že v noci zneškodnilo 125 ukrajinských dronov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Protivzdušná obrana zneškodnila 67 bezpilotných lietadiel nad Volgogradskou oblasťou, priblížilo ruské ministerstvo obrany v príspevku na platforme Telegram.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 29. septembra (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v nedeľu uviedlo, že v noci zneškodnilo nad svojím územím 125 ukrajinských dronov. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

Protivzdušná obrana zneškodnila 67 bezpilotných lietadiel nad Volgogradskou oblasťou, priblížilo ruské ministerstvo obrany v príspevku na platforme Telegram. Tamojší gubernátor Andrej Bočarov uviedol, že úlomky dronov spôsobili požiare trávnatého porastu. Škody ani zranenia nehlásil.

Zhodne po 17 dronov ruská armáda zachytila nad Belgorodskou a Voronežskou oblasťou, tvrdí Moskva. Útok cielil na mesto Voronež a jeho okolie a spôsobil požiare dvoch obytných budov, informoval gubernátor Voronežskej oblasti Alexandr Gusev, podľa ktorého nedošlo k zraneniam.

Nad Rostovskou oblasťou zneškodnila protivzdušná obrana 18 bezpilotných lietadiel. Podľa tamojšieho gubernátora Vasilija Golubeva neboli hlásené škody ani zranenia.

Po jednom drone zachytili ruské sily nad Brianskou a Kurskou oblasťou i Krasnodarským krajom, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Dodalo, že ďalšie tri bezpilotné lietadlá zostrelilo nad Azovským morom.