Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že v noci zneškodnilo 21 ukrajinských dronov

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na Kryme zároveň v noci došlo k požiaru skladu ropy.

Moskva 7. októbra (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v pondelok oznámilo, že protivzdušná obrana krajiny zničila počas noci celkovo 21 ukrajinských dronov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Protivzdušná obrana zostrelila 12 dronov nad anektovaným polostrovom Krym, šesť nad Kurskou oblasťou a po jednom drone zničila nad Belgorodskou, Brianskou a Voronežskou oblasťou. Ministerstvo o tom informovalo prostredníctvom sociálnej siete Telegram.

Na Kryme zároveň v noci došlo k požiaru skladu ropy. Požiar vypukol v meste Feodosija, pričom podľa miestnej ruskom dosadenej správy k obetiam na životoch údajne nedošlo. Dočasne bola v meste obmedzená doprava. Podľa spravodajského kanála Baza Telegram došlo k požiaru niekoľkých palivových nádrží. Mestom sa podľa svedectiev obyvateľov ozývali silné výbuchy.

Z dôvodu požiaru v meste Feodosija následne vyhlásili stav "technickej" núdze, cituje Reuters.

Prvotne nebolo známe, či požiar skladu ropy spôsobili ukrajinské drony. Neskôr sa k útoku prihlásila ukrajinská armáda, podľa ktorej terminál z veľkej časti slúži ruským jednotkám.