Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že v noci zostrelilo 92 ukrajinských dronov

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Len nad Krasnodarským krajom, ktorý sa rozprestiera na zmienenom juhozápade Ruska a pri Čiernom mori, bolo podľa ruského ministerstva obrany zostrelených 47 dronov.

Moskva 10. októbra (TASR) - Rusko tvrdí, že v noci na štvrtok zostrelilo nad svojím územím dovedna 92 ukrajinských dronov; väčšinu z nich nad juhozápadom krajiny, informuje agentúra AFP.

Len nad Krasnodarským krajom, ktorý sa rozprestiera na zmienenom juhozápade Ruska a pri Čiernom mori, bolo podľa ruského ministerstva obrany zostrelených 47 dronov. Rezort ďalej uvádza, že 15 bezpilotných lietadiel zostrelili nad Azovským morom, 12 nad pohraničnou Kurskou oblasťou a zvyšok nad ďalšími regiónmi hraničiacimi alebo ležiacimi blízko hraníc s Ukrajinou.

Ruské úrady vo štvrtok ráno tiež informovali, že pre požiar, ktorý vypukol po dronovom útoku, evakuovali obec Rodnikovyj v Adygejskej republike, ktorá je enklávou v Krasnodarskom kraji.

Ako približuje AFP, Rusko hlási zostrelenie ukrajinských dronov nad svojím územím už takmer denne, obvykle však nie v takomto vysokom počte. Kyjev tvrdí, že takýmito útokmi reaguje na bombardovanie svojho územia zo strany Moskvy. V ostatných mesiacoch nimi zároveň intenzívnejšie cieli na ruský energetický sektor, aby tak Moskve spôsobil straty v príjmoch, ktoré by inak využívala na vedenie vojny na Ukrajine.