Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Zahraničie

Rusko: Ukrajina dronmi útočila na viacero ruských oblastí

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Ruské telegramové kanály SHOT a Baza, ktoré sú blízke ruským bezpečnostným službám, uviedli, že v čase útokov dronov boli pozastavené lety na moskovských letiskách Vnukovo a Domodedovo.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 10. septembra (TASR) - Ruská protivzdušná obrana zničila počas noci na utorok najmenej sedem ukrajinských dronov pri metropole Moskva, kým 59 ďalších zostrelila nad Brianskou oblasťou blízko hraníc s Ukrajinou, uviedli tamojší predstavitelia. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

"Podľa počiatočných informácií nedošlo na mieste, kde sa zrútili trosky, k žiadnym škodám ani zraneniam,"
uviedol na platforme Telegram starosta Moskvy Sergej Sobianin.

Drony boli podľa neho zničené v Ljubereckom a Ramenskom okrese v Moskovskej oblasti, ako aj v okrese Podoľsk. Podoľsk sa nachádza približne 38 kilometrov južne od Kremľa, píše Reuters.

Ruské telegramové kanály SHOT a Baza, ktoré sú blízke ruským bezpečnostným službám, uviedli, že v čase útokov dronov boli pozastavené lety na moskovských letiskách Vnukovo a Domodedovo.

Trosky zostreleného dronu spadli podľa miestnych úradov na energetické zariadenie v Tulskej oblasti, odberateľov sa to však údajne nedotklo.

Gubernátor juhozápadnej Brianskej oblasti Alexandr Bogomaz uviedol, že nad spomínanou oblasťou bolo zničených dovedna 59 útočných dronov, k zraneniam či škodám však podľa neho nedošlo.

Niekoľko dronov zostrelili aj nad ruskou Lipeckou oblasťou niekoľko stoviek kilometrov južne od Moskvy, potvrdil tamojší gubernátor Igor Artamonov, škody ani zranenia však taktiež nespomenul.

Ruskí predstavitelia často neodhaľujú skutočný rozsah škôd spôsobených ukrajinskými útokmi, uvádza Reuters, ktorý zároveň pripomína, že tvrdenia nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť. Ukrajina to doposiaľ nekomentovala.