Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Zahraničie

Rusko: Ukrajinský dronový útok v Kurskej oblasti si vyžiadal päť obetí

Ukrajinský vojak Dmytro zo 148. samostatnej delostreleckej brigády vzdušných pripravuje dron na odlet na frontovej línii v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vo štvrtok 9. mája 2024. Foto: TASR/AP

Ukrajina, ktorá od začiatku ruskej invázie čelí ruským úderom na dennej báze, tento rok zintenzívnila útoky na ruskom území.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 29. júna (TASR) - Päť obetí vrátane dvoch detí si vyžiadal ukrajinský dronový útok na dedinu v pohraničnej Kurskej oblasti. Uviedol to v sobotu tamojší gubernátor Alexej Smirnov, píše TASR na základe správy agentúry AFP.

Dron zasiahol dom v malej obci Gorodišče, ktorá leží pri hraniciach s Ukrajinou, informoval Smirnov. "Zahynulo päť ľudí vrátane dvoch malých detí," napísal v príspevku na platforme Telegram. Dodal, že ďalšie dve osoby utrpeli vážne zranenia.

Ukrajina, ktorá od začiatku ruskej invázie čelí ruským úderom na dennej báze, tento rok zintenzívnila útoky na ruskom území. Kyjev tvrdí, že útoky na ruskú vojenskú, dopravnú a energetickú infraštruktúru majú podkopať vojnové snahy Ruska a sú reakciou na vytrvalé ruské útoky na ukrajinskú infraštruktúru. Kurská oblasť hraničí s ukrajinskou Sumskou oblasťou.