Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Rusko útočilo raketami a dronmi na Kyjev

Ľudia stoja na poškodených balkónoch po ruskom nálete na obytnú štvrť v ukrajinskom meste Sumy v sobotu 17. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Útok sa začal približne o 05.00 h miestneho času (04.00 h SELČ). Išlo už o tretí útok s použitím balistických striel v auguste.

Kyjev 18. augusta (TASR) — Ukrajinské hlavné mesto Kyjev bolo v nedeľu v skorých ranných hodinách opäť terčom útoku ruských síl, ktoré pri ňom použili balistické rakety a drony. Všetky však zlikvidovala protivzdušná obrana, takže útok si nevyžiadal nijaké škody ani obete, informuje TASR na základe postu šéfa kyjevskej mestskej vojenskej správy Serhija Popka na platforme Telegram.

Ruské sily podľa Popka s najväčšou pravdepodobnosťou použili severokórejské balistické rakety typu KN-23. Dodal, že podrobnejšie informácie zverejní neskôr ukrajinské letectvo.

Útok sa začal približne o 05.00 h miestneho času (04.00 h SELČ). Išlo už o tretí útok s použitím balistických striel v auguste.

Popko tiež uviedol, že ku Kyjevu blížilo i niekoľko útočných dronov, ktoré zničené ďaleko za mestom.

Okrem Kyjevskej bol v nedeľu ráno vyhlásený letecký poplach v ďalších štyroch oblastiach Ukrajiny - Černihivskej, Sumskej, Poltavskej a Čerkaskej.