Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Rusko útočilo v noci na Ukrajinu 19 dronmi

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila deväť dronov a útok ďalších siedmich odrazila zrejme vďaka prostriedkom elektronického boja.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 4. októbra (TASR) - Rusko zaútočilo v noci na Ukrajinu 19 dronmi, oznámili v piatok ukrajinské vzdušné sily. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila deväť dronov a útok ďalších siedmich odrazila zrejme vďaka prostriedkom elektronického boja. Nešpecifikovala, čo sa stalo so zvyšnými troma dronmi.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko uviedol, že v dôsledku útoku bola poškodená obytná budova v hlavnom meste. Neoznámil však nijaké obete a požiar po útoku v hlavnom meste rýchlo uhasili, uviedol Kličko. Predtým informoval, že požiar vypukol na ôsmom poschodí výškovej obytnej budovy.

Pri ďalšom útoku bola poškodená administratívna budova v Kirovohradskej oblasti. Ľahké zranenia utrpel jeden zo zamestnancov firmy, ktorá v budove pôsobí, uviedol oblastný gubernátor Andrij Rajkovyč.

Ruské sily zasiahli v uplynulých dňoch kritickú infraštruktúru a niekoľko rodinných domov v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, oznámil tamojší gubernátor Olexandr Prokudin. Pri rôznych útokoch zomrel jeden človek a štyria utrpeli zranenia, dodal.