Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Rusko útočilo v noci na Ukrajinu dronmi a balistickými raketami

Alya Gali, lekár narodený v pásme Gazy, sa pozerá na trosky dva týždne po tom, čo raketa zabila deväť ľudí, keď zasiahla súkromnú kliniku, kde pracoval väčšinu svojho profesionálneho života v Kyjeve, Ukrajina, pondelok 22. júla 2024. Foto: TASR/AP

Ruské sily v noci raketami zaútočili aj na železničnú stanicu v Charkovskej oblasti.

Kyjev 1. augusta (TASR) — Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila všetky balistické rakety Iskander-M a sedem dronov iránskej výroby, ktorými ruské sily zaútočili v noci na štvrtok na Ukrajinu. Na platforme Telegram to podľa agentúry Reuters oznámili ukrajinské vzdušné sily.

Drony boli zostrelené nad Kyjevskou, Poltavskou, Chersonskou a Dnepropetrovskou oblasťou. Padajúce úlomky zostrelených dronov v Kyjevskej oblasti zranili dvoch ľudí a poškodili dva súkromné domy.

Ruská armáda v noci ostreľovala obec Novoosynove v Charkovskej oblasti a mesto Izium. V dôsledku útokov zahynul muž a 58-ročná žena utrpela zranenia.

Ruské sily v noci raketami zaútočili aj na železničnú stanicu v Charkovskej oblasti. Zranenia utrpel jeden rušňovodič, poškodené boli i dve lokomotívy a nákladné a osobné vozne.