Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Rusko uväznilo dvoch Kolumbijčanov za boj proti Rusku

Ilustračné foto. Foto: TASR Michal Svítok

Kolumbijské noviny El Tiempo informovali, že ich zadržali na letisku v Caracase, pretože mali na sebe ukrajinskú uniformu a vojenské batohy.

Moskva 29. augusta (TASR) - Moskovský Lefortovský súd rozhodol o väzbe pre dvoch mužov z Kolumbie za účasť na nepriateľských akciách proti Rusku v rámci ukrajinských síl. TASR informuje podľa agentúry TASS.

Ich prípad vzbudil medzinárodnú pozornosť, pretože boli zadržaní podľa kolumbijských médií ešte v júli vo Venezuele, odvtedy o nich chýbali informácie.

"Lefortovský súd svojím rozhodnutím vyhovel žiadosti orgánov predbežného vyšetrovania o zatknutie podozrivých Anteho Alexandra a Josého Arona Medinu Arandu do 22. októbra," uviedla tlačová kancelária súdu.

Ante (46) a Medina Aranda (36) čelia obvineniam, za ktoré ich môžu v Rusku odsúdiť až na 15 rokov vo väzení.

Kolumbijské noviny El Tiempo informovali, že ich zadržali na letisku v Caracase, pretože mali na sebe ukrajinskú uniformu a vojenské batohy. Obaja predtým svoje rodiny informovali, že sa chcú vrátiť do Kolumbie po účasti v ukrajinskom konflikte.

Podľa príbuzných Medina Aranda opustil Varšavu 18. júla so zastávkami v Španielsku a potom v Caracase s konečným cieľom v Kolumbii. Rodina očakávala jeho príchod na oslavu narodenín 19. júla, no neprišiel. Osud oboch zadržaných bol potom dlho neznámy.