Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Zahraničie

V Rusku sa vykoľajilo deväť vozňov osobného vlaku

Na snímke z videa zverejnenej Ruským ministerstvom pre mimoriadne situácie pracovníci pomáhajú žene pri vystupovaní z poškodeného vozňa vlaku po tom, ako sa vykoľajil na trati Inta - Ugolnyj do Komi na severe Ruska 26. júna 2024. Foto: TASR/AP

Na miesto nehody boli vyslané záchranné zložky a cestujúcim je poskytovaná pomoc.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 26. júna (TASR) — Deväť zo 14 vozňov osobného vlaku smerujúceho z ruského mesta Vorkuta do Novorossijska sa v stredu vykoľajilo v Komijskej republike ležiacej za severným polárnym kruhom. TASR o tom informuje na základe správy agentúr TASS a Interfax odvolávajúcich sa na ruské štátne železnice.

Nehoda sa podľa železníc stala o 18.12 h moskovského času (17.12 h SELČ) na úseku medzi mestami Inta a Ugoľnyj.

Na miesto nehody boli vyslané záchranné zložky a cestujúcim je poskytovaná pomoc, uviedli železnice.

Neskôr oznámili, že podľa predbežných informácií si nehoda nevyžiadala obete na životoch. Vo vlaku sa v tom čase viezlo 232 cestujúcich.

Podľa agentúry Interfax k mimoriadnej udalosti došlo počas núdzového brzdenia vlaku. Telegramový kanál Baza informoval o najmenej 14 zranených s tým, že vlak začal brzdiť z dôvodu podmytia železničného násypu vodou.

Novorossijsk je prístavné mesto v Krasnodarskom kraji na juhu Ruska ležiace na pobreží Čierneho mora. Vorkuta sa nachádza na najkrajnejšom severovýchode európskej časti Ruska v Komijskej republike.