Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Zahraničie

Rusko v noci na Ukrajinu útočilo raketami a dronmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Rusko vypustilo približne 136 útočných dronov a tri rakety, pričom ukrajinská protivzdušná obrana zničila 51 dronov nad 14 oblasťami, ozrejmili ukrajinské vzdušné sily na platforme Telegram.

Kyjev 16. októbra (TASR) - Rusko v noci na stredu podniklo sériu dronových a raketových útokov na Kyjev a ďalšie ukrajinské mestá. Útok spôsobil požiar v priemyselnom podniku v západnej Ternopiľskej oblasti, uviedli v stredu ukrajinskí predstavitelia. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Rusko vypustilo približne 136 útočných dronov a tri rakety, pričom ukrajinská protivzdušná obrana zničila 51 dronov nad 14 oblasťami, ozrejmili ukrajinské vzdušné sily na platforme Telegram. V čase, keď o útoku informovali, sa na ukrajinskej oblohe nachádzalo ešte 20 dronov a poloha ďalších približne 60 bezpilotných lietadiel nebola známa. Mohli ich však zachytiť ukrajinské sily, podotýka armáda. Doposiaľ nie je bezprostredne jasné, čo sa stalo s tromi raketami.

Na väčšine územia Ukrajiny platil v stredu ráno letecký poplach, ktorý úrady vyhlásili v oblasti Kyjeva už v utorok večer. Vzdušné sily podotkli, že Rusko vypúšťalo drony v niekoľkých vlnách a v rôznych smeroch.

"Rozsiahly požiar" v Ternopiľskej oblasti uhasilo 46 hasičov s 12 kusmi špeciálnej techniky, uviedla vojenská správa. "Nedošlo k žiadnym zraneniam", dodala.