Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Rusko v noci vypustilo 135 dronov na Ukrajinu, 80 z nich zničila

Na videosnímke ruskej armády z 15. októbra 2024, ruskí vojaci menia svoje pozície po streľbe zo samohybného mínometu kalibru 120 mm na neznámom mieste na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Vojenská správa Kyjeva podľa stanice BBC v piatok ráno uviedla, že ruské sily uskutočnili "jeden z najmasovejších útokov bezpilotných lietadiel na civilné obyvateľstvo a infraštruktúru Ukrajiny".

Kyjev 18. októbra (TASR) - Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 80 zo 135 dronov, ktoré v noci na piatok vypustilo Rusko, oznámila ukrajinská armáda. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Vojenská správa Kyjeva podľa stanice BBC v piatok ráno uviedla, že ruské sily uskutočnili "jeden z najmasovejších útokov bezpilotných lietadiel na civilné obyvateľstvo a infraštruktúru Ukrajiny". Všetky drony smerujúce na Kyjev boli zneškodnené.

Vo vyhlásení ukrajinského letectva sa uvádza, že 44 bezpilotných lietadiel sa stratilo - pravdepodobne spadli na ukrajinské územie po použití aktívnych prostriedkov elektronického boja.

Dva ďalšie drony vypustené Ruskom odleteli podľa ukrajinskej armády do Bieloruska a zvyšných desať dronov sa pred 08.00 h SELČ stále nachádzalo vo vzdušnom priestore strednej časti Ukrajiny.