Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Zahraničie

Rusko vyradilo na Ukrajine tepelnú elektráreň, zranení sú 3 ľudia

Zničené objekty na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Ukrajinské letectvo uviedlo, že protivzdušnej obrane sa v noci na štvrtok podarilo zneškodniť päť z deviatich rakiet odpálených ruskou armádou

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 20. júna (TASR) - Pri útoku ruskej armády bola v noci na štvrtok vážne poškodená ďalšia tepelná elektráreň na Ukrajine. Podľa agentúry Reuters o tom vo štvrtok informovala ukrajinská energetická spoločnosť DTEK, ktorej elektráreň patrí.

Z vyhlásenia spoločnosti vyplýva, že pri útoku ruskej armády boli zranení traja zamestnanci elektrárne. Kde sa tento energetický objekt nachádza, spoločnosť DTEK nespresnila.

Spoločnosť Ukrenerho vo štvrtok ráno oznámila, že počas nočného náletu kamikadze dronov boli poškodené zariadenia energetickej infraštruktúry v štyroch oblastiach Ukrajiny: Vinnyckej, Dnepropetrovskej, Doneckej a Kyjevskej. Bližšie podrobnosti nateraz nie sú známe.

Podľa britskej stanice BBC tieto objekty mohli poškodiť zostrelené drony a ich úlomky.

Ukrajinské letectvo vo svojej zvodke zo štvrtka rána uviedlo, že protivzdušnej obrane sa v noci na štvrtok podarilo zneškodniť päť z deviatich rakiet odpálených ruskou armádou a všetkých 27 dronov vypustených nad územie Ukrajiny.

Podľa zvodky ruská armáda v noci zaútočila na Ukrajinu troma balistickými raketami Iskander-M, ktoré boli vystrelené z Voronežskej oblasti na juhozápade európskej časti Ruska, a šiestimi raketami s plochou dráhou letu z oblasti Kaspického a Azovského mora.

Zo zvodky vyplýva, že nie všetky z troch balistických rakiet a jednej riadenej strely sa ukrajinskej obrane podarilo zlikvidovať.