Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Počet obetí útoku na pizzeriu v Kramatorsku vzrástol na osem

Na snímke, ktorú poskytla ukrajinská Donecká regionálna správa, muž stojí na ulici pred obchodom a reštauráciou RIA Pizza zničenými ruským útokom v Kramatorsku na Ukrajine v utorok 27. júna 2023. Foto: TASR/AP

Útok zasiahol nákupné centrum, kde bola úplne zničená pizzeria Ria Pizza. Vyhľadávali ju zahraniční novinári, ktorí do nej často chodievali pracovať, ale aj vojaci.

Kramatorsk 28. júna (TASR) - Na osem vzrástol počet obetí raketového útoku, ktorý zasiahol reštauráciu vo východoukrajinskom meste Kramatorsk. Medzi obeťami sú aj tri deti, oznámili v stredu miestne úrady. TASR správu prevzala od agentúru AFP.

"Do 7.00 h (6.00 h SELČ) boli spod trosiek zničenej reštaurácie vytiahnuté 28. júna telá ôsmych ľudí, vrátane troch detí z ktorých dve boli narodené v roku 2008 a 2011," uviedla ukrajinská štátna služba pre mimoriadne situácie.

Útok si okrem toho vyžiadal najmenej 56 zranených.

K náletu na Kramatorsk došlo v utorok večer v utorok večer okolo 19.30 miestneho času (18.30 h SELČ). Útok zasiahol nákupné centrum, kde bola úplne zničená pizzeria Ria Pizza. Vyhľadávali ju zahraniční novinári, ktorí do nej často chodievali pracovať, ale aj vojaci.

Nálet medzičasom odsúdili aj Spojené štáty. "Odsudzujeme brutálne útoky Ruska voči ukrajinskému ľudu, ktoré spôsobili rozsiahlu deštrukciu a pripravili o život mnoho ukrajinských civilistov," odpovedal hovorca Rady pre národnú bezpečnosť Bieleho domu na otázku o utorňajšom útoku v Kramatorsku.

Kramatorsk je posledným veľkým mestom na východe Ukrajiny, ktoré stále ovláda Kyjev. Leží približne len 30 kilometrov od frontovej línie. Pred vojnou mal takmer 150.000 obyvateľov.