Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Zahraničie

Ruský oligarcha sa mimosúdne dohodol s exmanželkou na kompenzácii

Na archívnej snímke z 26. januára 2014 majiteľ futbalového klubu AS Monaco Dmitrij Rybolovlev (vľavo) a monacký princ Albert II. Foto: TASR/AP

Iba v uplynulom roku súd vo švajčiarskej Ženeve prisúdil Jelene Rybolovlevovej, ktorá bola manželkou oligarchu od roku 1987 až do rozchodu v roku 2008, gigantickú sumu 3,7 miliardy eur.

Ženeva/Moskva 21. októbra (TASR) - Ruský oligarcha Dmitrij Rybolovlev, majiteľ futbalového klubu AS Monaco, sa dohodol s manželkou po dlhoročnom rozvodovom konaní na kompenzácii, ktorej výšku však nezverejnili. Píše o tom aktuálne agentúra DPA.

Iba v uplynulom roku súd vo švajčiarskej Ženeve prisúdil Jelene Rybolovlevovej, ktorá bola manželkou oligarchu od roku 1987 až do rozchodu v roku 2008, gigantickú sumu 3,7 miliardy eur. To by bolo podľa názoru jej právnych zástupcov predstavovalo vôbec najdrahší rozvod všetkých čias.

Odvolací súd v júni 2015 však materiálne požiadavky exmanželky zúžil na "len" 564,7 milióna švajčiarskych frankov.

Obe strany teraz dosiahli zrejme dohodu o kompromisnom riešení, s ktorým sú - ako vyplýva z ich oficiálneho oznámenia - spokojné, konštatuje DPA.

Rybolovlev, rodák z Permu, je niekdajším brokerom a bankárom. Jeho impérium sa opiera o zisky z obchodov s hnojivami. Podľa magazínu Forbes patrí medzi 100 najbohatších ľudí na svete: s odhadovaným súkromným majetkom v hodnote okolo 9,5 miliardy dolárov.