Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ruský raketový útok poškodil v Charkove zdravotnícke zariadenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Úrady v súčasnosti preverujú situáciu, zisťujú rozsah škôd a hľadajú prípadné obete, dodal Terechov.

Charkov 6. augusta (TASR) - Ruský raketový útok v utorok poškodil v Charkove na severovýchode Ukrajiny zdravotnícku kliniku a zranil najmenej päť ľudí, uviedli tamojšie úrady. TASR sa odvoláva na agentúru Reuters.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Syniehubov cez aplikáciu Telegram napísal, že budovu poškodila ruská balistická strela Iskander. Tá podľa neho zničila aj niekoľko áut či obytných a administratívnych budov. Už predtým miestne úrady písali o ruskom útoku, ktorý v meste spôsobil požiar.

Ukrajinské vzdušné sily v utorok ráno informovali o zneškodnení dvoch balistických striel Iskander, dvoch riadených rakiet Ch-59 a 15 dronov, ktorými ruská armáda v noci na utorok zaútočila na krajinu.

Rusko vypálilo celkovo štyri balistické strely Iskander, informovali ukrajinské vzdušné sily. Nešpecifikovali však, čo sa stalo s dvoma raketami, ktoré neboli zachytené.

Všetkých 15 dronov a štyri zo šiestich rakiet boli zostrelené nad Kyjevskou, Chersonskou, Mykolajivskou a Chmeľnyckou oblasťou, napísal veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk na platforme Telegram.

Terčom útoku bol aj Kyjev, nad ktorým sa krátko po 23.00 h miestneho času (22.00 h SELČ) ozývali výbuchy. Škody ani zranenia však tamojší predstavitelia nehlásili.

Od spustenia ruskej invázie vo februári 2022 vzdoruje Ukrajina pravidelne nočným dronovým a raketovým útokom. Minulý týždeň informovala o odrazení jedného z najväčších ruských útokov dronmi od začiatku vojny v noci na stredu (31. júla), keď sa ukrajinskej armáde podarilo zostreliť všetkých 89 bezpilotných lietadiel.