Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ruský sklad ropných látok po dronovom útoku horí už vyše 24 hodín

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Sklad ropy v priemyselnom areáli v meste Proletarsk sa stal terčom útoku dronu v noci na 18. augusta.

Moskva/Londýn 19. augusta (TASR) - Pri likvidácii požiaru v sklade ropných látok v ruskej Rostovskej oblasti, na ktorý v noci na nedeľu zaútočili ukrajinské drony, sa zranilo už viac ako 40 hasičov. S odvolaním sa na úrad gubernátora Rostovskej oblasti o tom v pondelok informovala britská stanica BBC. Dodala, že piati hasiči sú na jednotke intenzívnej starostlivosti, uvádza TASR.

Sklad ropy v priemyselnom areáli v meste Proletarsk sa stal terčom útoku dronu v noci na 18. augusta. Regionálne úrady uviedli, že dron bol síce zostrelený, ale padajúce trosky spôsobili požiar. V nedeľu ráno bol areál terčom ďalšieho dronového útoku, preto museli hasenie prerušiť.

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl uviedol, že útok na priemyselný areál s ropným skladom v Proletarsku zorganizovala vojenská rozviedka ukrajinského ministerstva obrany v spolupráci s jednotkami ukrajinskej armády.

Podľa ukrajinského generálneho štábu sú v Proletarsku uskladnené ropné produkty, ktoré sa okrem iného používali pre potreby ruskej armády.

Blogeri publikujúci na platforme Telegram tvrdia, že v skladovom areáli v Proletarsku došlo aj k výbuchu. Zverejnili aj video so stĺpom ohňa a dymu a kričiacimi hasičmi a záchranármi. BBC citujúc platformu Baza napísala, že vyhorelo už 11 palivových zásobníkov.