Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Scholz žiada prísny trest pre páchateľa útoku v Solingene

Na archívnej snímke Olaf Scholz. Foto: TASR/AP

Nemecký kancelár označil piatkový útok v Solingene za hrozný zločin a žiadal, aby boli zákony uplatnené v plnom rozsahu.

Berlín 24. augusta (TASR) - Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu vyzval na prísny trest pre útočníka, ktorý na mestských slávnostiach v meste Solingen nožom zabil troch ľudí. Scholz zároveň prisľúbil mestu pomoc, píše TASR podľa správy agentúry DPA.

"Niečo také v našej spoločnosti nemôžeme akceptovať a nikdy si na to nezvykneme. Musíme konať s plnou prísnosťou zákona," povedal Scholz na podujatí v obci Stahnsdorf neďaleko Berlína.

Nemecký kancelár označil piatkový útok v Solingene za hrozný zločin a žiadal, aby boli zákony uplatnené v plnom rozsahu. Dodal, že po útoku telefonoval so starostom Solingenu Timom Kurzbachom.

"Budeme pomáhať mestu a jeho obyvateľom všetkým, čo máme k dispozícii... S úzkosťou dúfame, že sa podarí zachrániť životy zranených. Stojíme pri príbuzných obetí, zranených i pri celom meste," uviedol Scholz.

K útoku v Solingene došlo v piatok večer na námestí Fronhof počas osláv 650. výročia založenia mesta. O život prišli dvaja muži a jedna žena. Zranenia utrpelo osem osôb, z toho päť vážne. Polícia po páchateľovi útoku naďalej pátra.