Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Zahraničie

Školský mikrobus v Rakúsku sa zrútil do 70-metrovej hĺbky

Podľa informácií verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu a televízie ORF zasahovali na mieste nešťastia posádky troch sanitiek, dvaja lekári, ktorí poskytli zraneným prvú pomoc, ako aj hasiči a policajti.

Klein St. Paul/Viedeň 15. októbra (TASR) - Snaha vodiča vyhnúť sa srncovi, križujúcemu horskú cestu, zapríčinila dnes haváriu školského mikrobusu v okrese St. Veit v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko. Pri nehode utrpeli zranenia šofér a päť detí, vodič a dvaja zo školákov sú zranení vážne, informovala agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Deväťmiestne vozidlo sa po nevydarenom manévri 27-ročného vodiča zrútilo po strmom svahu do 70-metrovej hĺbky, pričom sa viackrát prevrátilo a zastavilo sa v zalesnenej oblasti. Všetky deti boli v čase nehody pripútané, takže ani jedno z nich z mikrobusu, prevádzkovaného súkromnou spoločnosťou, nevypadlo. Dvoch najťažšie zranených školákov vo veku sedem a osem rokov i ťažko zraneného vodiča prepravil vrtuľník záchrannej služby na kliniku v Klagenfurte.

Podľa informácií verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu a televízie ORF zasahovali na mieste nešťastia posádky troch sanitiek, ďalej dvaja lekári, ktorí poskytli zraneným prvú pomoc, ako aj hasiči a policajti.