Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Zahraničie

Slovák podozrivý z vraždy vážne zranil príslušníka rakúskej Cobry

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami.

Zistersdorf/St. Pölten 19. októbra (TASR) - V sobotu v skorých ranných hodinách bol v rakúskom Zistersdorfe vážne zranený príslušník policajnej zásahovej jednotky Cobra. Policajnú akciu vyvolal nález mŕtveho tela 65-ročnej ženy v piatok. TASR informuje podľa agentúry APA.

Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu.

Zistersdorf v katastrálnom území obce Gösting (okr. Gänserndorf) leží neďaleko slovenských hraníc. Podozrivý 59-ročný slovenský občan sa pravdepodobne ukrýva vo vínnych pivniciach alebo s nimi prepojených budovách na okraji obce. Okrem zbraní má pri sebe aj výbušniny, pomocou ktorých vážne zranil policajta. Uviedol to hlavný inšpektor Johann Baumschlager na tlačovej konferencii v St. Pöltene. Zranený policajt nie je v smrteľnom nebezpečenstve.

Podľa Baumschlagera je slovenský občan "nebezpečný" a v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní. Vzhľadom na nebezpečný charakter podozrivého páchateľa bol "vytvorený väčší perimeter" zásahu, uviedol tlačový hovorca polície.