Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 24. september 2024Meniny má Ľuboš aj Ľubor
< sekcia Zahraničie

Armáda vraj zranila pri ostreľovaní Slovjanska sedem detí

Ukrajinskí vojaci hliadkujú na obrannom stanovišti 30. mája 2014 pri Slovjansku. Ukrajinský minister obrany oznámil, že ukrajinským jednotkám sa podarilo vytlačiť proruských separatistov z južných a západných častí mesta Doneck a zo severu Luhanska. Foto: TASR/AP

Informovala o tom dnes agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na splnomocnenca ruského prezidenta pre práva detí Pavla Astachova. Armáda podľa neho zasiahla obytné štvrte.

Moskva 30. mája (TASR) - Sedem detí utrpelo v noci nadnes zranenia pri ostreľovaní ukrajinského mesta Slovjansk v Doneckej oblasti, informovala dnes agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na splnomocnenca ruského prezidenta pre práva detí Pavla Astachova. Armáda podľa neho zasiahla obytné štvrte.

Deti podľa miestnych zdravotníckych úradov počas útoku utrpeli zranenia spôsobené projektilmi a šrapnelmi. K incidentu došlo vo chvíli, keď jedna zo striel dopadla na detskú nemocnicu, pričom poškodená bola aj jedna ďalšia poliklinika, potvrdil pre ITAR-TASS nemenovaný príslušník miestnych militantných oddielov.

K podobnej udalosti došlo aj v stredu, keď v mínometná strela prerazila strechu školskej haly v tamojšej štvrti. K žiadnym zraneniam nedošlo, keďže žiakom i učiteľom sa podarilo ujsť do suterénu budovy slúžiaceho ako protibombový kryt. Bombardovanie tejto štvrte si však deň predtým vyžiadalo štyroch mŕtvych.

Detské rekreačné strediská v neďalekých ruských oblastiach vrátane Kurskej, Belgorodskej, Voronežskej, ako aj na Kryme podľa tlačového oddelenia splnomocnenca Astachova vyjadrili ochotu prijať a ubytovať deti z postihnutých častí juhovýchodnej Ukrajiny.