Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Zahraničie

Šojgu potvrdil, že cvičenie Západ sa tento rok konať nebude

Ruský minister obrany Sergej Šojgu vystupuje s prejavom na zasadnutí kolégia rezortu obrany v Moskve v stredu 9. augusta 2023. Foto: TASR - AP

Posledné cvičenie Západ, na ktorom sa zúčastnilo 200.000 vojakov a ktoré bolo spoločné s Bieloruskom, sa uskutočnilo v septembri roku 2021

Moskva/Londýn 4. septembra (TASR) - Rusko tento rok neuskutoční strategické cvičenia Západ 2023, vyhlásil v pondelok ruský minister obrany Sergej Šojgu.

"Nie, tento rok máme cvičenie na Ukrajine," povedal minister v pondelok novinárom po rokovaní lídrov Ruskej federácie a Turecka v čiernomorskom letovisku Soči. Informovala o tom britská televízia Sky News, ktorá sa odvolala na ministrovo vyhlásenie citované ruskou tlačovou agentúrou RIA.

Posledné cvičenie Západ, na ktorom sa zúčastnilo 200.000 vojakov a ktoré bolo spoločné s Bieloruskom, sa uskutočnilo v septembri roku 2021, teda päť mesiacov pred ruskou inváziou na Ukrajinu.

Britské ministerstvo obrany vo svojej nedávnej zvodke zverejnenej na platforme X informovalo, že vo všeobecnosti panuje názor, že na uskutočnenie vojenských cvičení v tomto roku Rusku chýbajú jednotky i vybavenie, čo zrejme súvisí aj s tým, že ruská armáda už 19 mesiacov pokračuje vo svojom masívnom vojnovom ťažení na Ukrajine.