Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Španielska polícia rozbila ozbrojené združenie podobné sekte

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Podľa polície si nazhromaždilo zásoby vojenských a iných zbraní spolu so strelivom v hodnote najmenej 73.000 eur.

Madrid 15. októbra (TASR) - Španielska polícia v utorok oznámila rozbitie ťažko ozbrojeného združenia podobného sekte. V tejto súvislosti zadržala troch ľudí a ďalších osem osôb je predmetom vyšetrovania. Podľa polície existujú podozrenia z organizovaného zločinu, podvodu, nátlaku a spôsobenia škody. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Združenie malo sídlo v španielskej provincii Cáceres na hraniciach s Portugalskom. Podľa polície si nazhromaždilo zásoby vojenských a iných zbraní spolu so strelivom v hodnote najmenej 73.000 eur.

Polícia už identifikovala viac než sto obetí, ktorých podvodom okradli celkovo o najmenej jeden milión eur. Vodca údajnej sekty ich presvedčil, aby predali svoj majetok a výťažok darovali združeniu. Väčšina z týchto výnosov sa podľa polície investovala do zbraní. Existuje tiež podozrenie, že mnohé ďalšie obete podvodu sa zo strachu neozvali.

Pri operácii polícia zhabala viac než 80 zbraní, tlmičov na pušky a 7600 nábojov rôzneho kalibru. Z rôznych domov tiež skonfiškovala hotovosť, mobilné telefóny, tablety a počítače. Zablokovaných bolo aj niekoľko bankových účtov.