Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Zahraničie

TONY KOKAÍNU: Pašeráci ukryli drogy do vriec s ryžou

Agenti z paraguajskej protidrogovej agentúry strážia vrecia s kokaínom po tom, čo boli drogy zabavené v prístave Caacupemi v Asuncióne. V Paraguaji 16. júla 2024. Foto: TASR/AP

Úrady v Paraguaji a Británii zadržali v uplynulých mesiacoch ďalších päť ton kokaínu pašovaného rovnakou zločineckou skupinou pri dvoch rôznych raziách.

Madrid 26. júla (TASR) - Španielska Občianska garda (Guardia Civil) v piatok uviedla, že v prístave v Barcelone zadržala viac než štyri tony kokaínu ukryté vo vreciach s ryžou. Podarilo sa jej tak odhaliť zločineckú skupinu, ktorá pôsobila v Španielsku, Paraguaji a Británii. TASR o tom informuje s odvolaním na správu agentúry Reuters.

Kokaín v plastových obaloch ukryli pašeráci do ručne šitých vriec s ryžou v paraguajskej metropole Asunción, odkiaľ drogy poslali do Európy, napísala garda vo vyhlásení.

Kontajnery dorazili do barcelonského prístavu už začiatkom tohto roka, no náklad kokaínu bol objavený až v júli, keď pašeráci kontajnery premiestnili, dodala polícia.

Úrady v Paraguaji a Británii zadržali v uplynulých mesiacoch ďalších päť ton kokaínu pašovaného rovnakou zločineckou skupinou pri dvoch rôznych raziách.

Tri tony kokaínu zhabali úrady v Paraguaji v októbri 2023 predtým, ako mali byť zaslané do Belgicka. Britská polícia zadržala dve tony kokaínu v prístave v Southamptone tento rok v marci.

Španielska polícia informovala, že v súvislosti s nálezom zadržala osem ľudí, zatiaľ čo ďalšie dve osoby boli zadržané v Paraguaji.