Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 2. október 2024Meniny má Levoslav
< sekcia Zahraničie

Streľba v Jaffe si vyžiadala najmenej štyri obete

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Izraelská polícia pri vyšetrovaní pracuje aj s verziou, že môže ísť o teroristický útok

Jeruzalem 1. októbra (TASR) - Streľba, ku ktorej došlo v utorok večer na hranici Tel Avivu a jeho mestskej štvrte Jaffa, si vyžiadala štyri obete na životoch a sedem zranených. Vo svojom vyhlásení o tom podľa agentúry Reuters informovala izraelská polícia, píše TASR.

Polícia dodala, že dvaja predpokladaní páchatelia streľby boli "neutralizovaní". Ide o termín používaný izraelskými bezpečnostnými zložkami, keď útočníka zabijú. Najmenej jeden z dvojice útočníkov bol vyzbrojený útočnou puškou.

Izraelská záchranná služba Červená Dávidova hviezda (MDA) informovala až o ôsmich obetiach streľby.

Izraelská polícia pri vyšetrovaní pracuje aj s verziou, že môže ísť o teroristický útok, uviedli izraelské médiá.

K streľbe došlo v utorok podvečer v blízkosti zastávky prímestského vlaku v zmiešanej židovsko-arabskej štvrti Jaffa, ktorá je známa rušným kultúrnym životom a vyhľadávaná turistami.

Medzičasom izraelský spravodajský web Ynetnews informoval, že v blízkosti miesta tohto činu došlo aj k útoku nožom. Nateraz nie je známe, či je medzi nimi súvislosť.

Viaceré izraelské médiá okrem toho večer uviedli, že polícia pre podozrenie z teroristické útoku zasahuje aj v jednom z hotelov v meste Herzlija, ktoré podobne ako Jaffa leží tiež v Telavivskom dištrikte.