Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Streľba v kancelárii online predajcu si vyžiadala dve obete

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V oficiálnom stanovisku WildBerries sa píše, že do budovy v centre Moskvy nezákonne vstúpili ozbrojení muži a začali strieľať.

Moskva 18. septembra (TASR) - Dvoch mŕtvych a sedem zranených osôb si v stredu vyžiadala streľba v moskovskej kancelárii najväčšieho ruského internetového predajcu Wildberries. Podľa agentúry Reuters ide zjavne o eskaláciu v spore o budúce smerovanie spoločnosti, píše TASR.

V oficiálnom stanovisku WildBerries sa píše, že do budovy v centre Moskvy nezákonne vstúpili ozbrojení muži a začali strieľať. Sprevádzali pritom Vladislava Bakaľčuka, manžela najbohatšej Rusky a majiteľky tejto spoločnosti Tatiany Bakaľčukovej.

Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť, ako pri vchode do kancelárie vypukla potýčka a v pozadí sa ozývali výstrely. Na jednom z videí má istý muž pištoľ v ruke.

"Dnes sa skupina ľudí pod vedením Vladislava Bakaľčuka, Sergeja Anufrieva a Vladimira Bakina pokúsila zmocniť kancelárií spoločnosti Wildberries v Moskve," objasnila Bakaľčuková. Potvrdila, že obeťou ozbrojeného útoku sa stal jeden ochrankár. Ďalší podľa ruských médií neskôr podľahol zraneniam.

Bakaľčuk poprel, že on a jeho muži boli ozbrojení. V príspevku na sociálnej sieti napísal, že prišiel do kancelárie, aby sa zúčastnil na rokovaniach. Streľba podľa neho prišla "zvnútra budovy".

Spoločnosť Wildberries spochybnila jeho tvrdenie s tým, že muži ako prví spustili streľbu a on ako bývalý zamestnanec nemal právo vstupovať. Bakaľčuková tiež označila manželove tvrdenia za absurdné. Nikto podľa nej nesúhlasil s akýmikoľvek rokovaniami.

Vecou sa už zaoberá ruský Vyšetrovací výbor (Sledkom). K incidentu došlo niekoľko týždňov po tom, čo Wildberries finalizovala dohodu o zlúčení, ktorú Bakaľčuk kritizoval a ktorú čečenský vodca Ramzan Kadyrov prisľúbil zastaviť. Naopak, Kremeľ túto dohodu podporil.

Vladislav Bakaľčuk vlastní jedno percento spoločnosti, jeho manželka Tatiana zvyšných 99 percent.