Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Štvrtá obeť v Česku. Je ňou žena, ktorá opustila evakuačné centrum

Povodne v Česku. Foto: TASR/AP

Manžel zomrelej ženy sa podľa médií chcel z evakuačného centra vrátiť už v noci, v tom mu ale na mieste zabránili.

Praha 18. septembra (TASR) - Počet obetí, ktoré si vyžiadali povodne v Česku, sa zvýšil na štyri. Zatiaľ poslednou je seniorka z Kobylej nad Vidnavkou v okrese Jeseník, ktorá v nedeľu odišla z evakuačného centra. Podľa správy stanice ČT24 o tom informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Ženu spolu s ďalšími seniormi evakuovali hasiči do blízkeho kultúrneho domu v sobotu večer. Tesne predtým, než prišla druhá povodňová vlna, sa však seniorka spolu s manželom rozhodli do svojho domu vrátiť. Ženu potom silný prúd strhol a podľa svedkov v priebehu sekundy "zmizla".

"Odišla z centra, keď v ňom väčšina ľudí spala. Keď volala o pomoc, už sme sa k nej nemohli dostať. Voda rýchlo stúpala, jej dom sa ocitol na ostrove. Všade tiekla prudká voda," citoval webový portál Novinky.cz starostku obce Kobylá nad Vidnavkou Miroslavu Rybárikovú.

Manžel zomrelej ženy sa podľa médií chcel z evakuačného centra vrátiť už v noci, v tom mu ale na mieste zabránili. Ráno ho tam však už nenašli. V zničenom dome údajne odmietol aj záchranársky vrtuľník a až po tom, ako voda opadla, ho pomocou lana vytiahli dobrovoľní hasiči.

Prvú obeť ničivých záplav našli v nedeľu. Bola ňou žena, ktorá sa utopila v rieke Krasovka pri meste Bruntál. Ďalšie dve obete našli v Krnove - jedného muža v zatopenom byte a druhého v miestnom potoku. Niekoľko ďalších ľudí je stále nezvestných.