Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Zahraničie

Štyria ľudia prišli o život pri ruskom útoku v Doneckej oblasti

Na snímke poskytnutej ukrajinskou pohotovostnou službou je poškodený obytný dom po zásahu ruskou leteckou bombou, ktorá zabila najmenej troch ľudí a 23 zranila, v Charkove na Ukrajine v sobotu 22. júna 2024. Foto: TASR/AP

Gubernátor Doneckej oblasti Vadym Filaškin uviedol, že ruské sily vypálili dve strely typu Iskander, ktorými zničili jeden dom a ďalších 16 poškodili.

Moskva 24. júna (TASR) - Najmenej štyri osoby prišli o život a ďalších 34 utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v meste Pokrovsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. TASR o tom informuje podľa agentúr AFP a Reuters, ktoré sa odvolali na miestne úrady.

Gubernátor Doneckej oblasti Vadym Filaškin uviedol, že ruské sily vypálili dve strely typu Iskander, ktorými zničili jeden dom a ďalších 16 poškodili. Pokrovsk mal pred vojnou približne 61.000 obyvateľov, napísala AFP.

Medzi obeťami na životoch boli podľa Filaškinových vyjadrení aj dve deti vo veku 12 a 13 rokov. "Toto je jeden z najväčších nepriateľských útokov na civilistov v poslednom období," povedal.

Ďalší 62-ročný muž prišiel o život pri inom ruskom útoku v meste Kurachovo v Doneckej oblasti južne od Pokrova. "Rusi na mesto zhodili riadenú strelu a bolo poškodené zariadenie infraštruktúry," uviedol Filaškin, ktorý však podrobnosti neposkytol.