Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Zahraničie

Sýrsku metropolou Damask otriasla explózia, z útoku obviňujú Izrael

Na snímke sa ľudia pozerajú na zničené budovy. Foto: TASR/AP

Sýrske ministerstvo obrany uviedlo, že k došlo aj k materiálnym škodám, avšak neposkytlo bližšie podrobnosti. O obetiach na životoch informovalo aj Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva.

Damask 24. októbra (TASR) - Pri explózii v sýrskej metropole Damask a útoku na vojenské zariadenie pri meste Homs zomrel jeden vojak a sedem ľudí sa zranilo. Informovalo o tom sýrske ministerstvo obrany a sýrska štátna televízia, ktorá uviedla, že išlo o dôsledok "izraelskej agresie". TASR informuje podľa agentúr Reuters s AFP.

Podľa tlačovej agentúry SANA, Izrael zaútočil na obytnú budovu v jednej z centrálnych štvrtí Damasku. Sýrske ministerstvo obrany uviedlo, že k došlo aj k materiálnym škodám, avšak neposkytlo bližšie podrobnosti. O obetiach na životoch informovalo aj Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Reuters pripomína, že Izrael zvyčajne nekomentuje správy o svojich útokoch v Sýrii.

Izrael zrejme na Damask útočil aj v pondelok. Pri útoku riadenou strelou na auto vtedy zahynulo viacero ľudí vrátane šéfa jednotky finančných prevodov libanonského hnutia Hizballáh.